Kunnallisvaalit ovat hyvää vauhtia tulossa ja jo perinteiseksi tavaksi on muodostunut vaalikoneiden julkaisu palveluina äänestäjille. Miten todellisuus sitten kohtaa ehdokkaiden vastausten kanssa, voidaan olla montaa mieltä, mutta hyvä kuitenkin että edes yritetään käyttää näitä sähköisiä viestimiä tähänkin tarkoitukseen.
Ilahduttavaa oli nähdä YLE:n laadukkaan - teknisesti siis - vaalikoneen. Mikä parasta, oli eräille paikkakunnille asetettu paikallinen kysymys myös ruotsin kielen asemasta Suomessa.

"19. On tärkeää säilyttää Suomi kaksikielisenä maana. Kunnallisten palvelujen saanti on turvattava sekä suomeksi että ruotsiksi, vaikka se olisi kalliimpaa."

Kotikaupungissani Kaarinassa on ehdokkaita, jotka rohkeasti vastasivat "Täysin eri mieltä" tai "Jokseenkin eri mieltä" ja vieläpä perustelivat vastauksen. Hienoa! Eri asia sitten on, missä vaiheessa poliitikot pannaan takaisin ruotuun ääriruotsalaisten toimesta, mutta eipä taida olla kovin tärkeää vielä kunnallispolitiikassa. Eduskunnan saleilla ja käytävillä onkin jo meno toinen! Moni omia mielipiteitään esittänyt poliitikko on joutunut muuttamaan kantaansa viimeistään ministeriksi ryhtyessään. Menet hallitusohjelman käsittelyyn oman mielipiteesi kanssa ja tulet sieltä pois RKP:n mielipiteen kanssa. Tätä sanotaan mielipiteen vaihdoksi...

Linkki YLE:n vaalikoneelle tässä